Video kursus 2

Del 1

Tidsplan ikke fastlagt endnu. Her er foreløbig nogle overskrifter.


Redigering

Dette er et stort område i filmverdenen. Vi gennemgår nogle enkelte af tingene.

Redigeringsprogrammer til lyd eller video har typisk en tidslinie. Her anbringes de enkelte klip i form af links til filer som ligger klar på et lagermedie f.eks. en disk. Redigeringsprogrammet er udstyret med et vindue hvor dine klip kan vises. Ved hjælp af musen eller tastaturet kan du bevæge dig rundt på tidslinien og i vinduet se hvad der foregår.

Tidslinien kan rumme flere spor, både videospor og lydspor. Det er således muligt at flytte et klip fra et spor til et andet, og anbringe disse over hinanden. For videospor gælder almindeligvis at der haves et grundspor og klip ovenover dette prioriteres højere, således at der foregår en "overblænding". For lydsporene gælder almindeligvis at disse mixes sammen på en master lydkanal.

Sony Vegas redigeringsprogrammet og mange andre arbejder som "non destructive". Dette betyder at alle vores originalfiler forbliver som de er, uanset hvor meget vi flytter rundt, klipper og sletter i programmet. Denne metode gør også at det tager lidt tid at åbne et projekt, idet projektfilen indeholder en liste over alle de ting vi har bestemt der skal gøres ved originalfilerne, for at se resultatet af vores redigering.

Når vi så på et tidspunkt gerne vil have en "rigtig" film, så beder vi programmet om at rendere til en ny fil. Renderingsprocessen tager også tid, idet hver frame skal beregnes og anbringes i filstrukturen i det format vi har valgt (mpg, mp4, avi...).

Sony Vegas Tidslinie

Sony Vegas Audio Track FX

Sony Vegas Video Track FX

Her er anvendt Sony Vegas. Mange redigeringsprogrammer kan det samme, men bruger andre ord, som f.eks. cut i stedet for split.


Grundviden

Farver

Farve Kanaler

rød grøn blå alfa 4x8bit

Lyd Kanaler

L R stereo. 5.1 surround


Oprettet 2011-12-20T23:30:00+01:00 Opdateret 2011-12-21T02:00:00+01:00